Генпрокурор США відмовився від дачі показань щодо доповіді Мюллера

29 квiтня 13:32

Очікувалося, що Бар 2 травня з'явиться на закритому засіданні нижньої палати Конгресу.

 

Генеральний прокурор США Вільям Бар виступив проти надання свідчень в Юридичному комітеті Палати представників на закритому засіданні, присвяченому фрагментів доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента 2016 року, вилучених з оприлюдненої версії. Агентство Reuters з посиланням на джерело повідомило, що Бар відмовиться від запланованої появи на засіданні комітету в четвер, 2 травня.

Голова комітету демократ Джеральд Надлер запропонував, щоб Бар дав публічні свідчення, після чого відбулася закрита частина слухань для обговорення питань конфіденційного характеру. Передбачалося, що в другій частині взяли б участь юристи апарату комітету. Співробітник Конгресу повідомив, що Бар виступив проти цих умов.

Прес-секретар Міністерства юстиції відмовився від коментарів агентству.

В Мін'юсті США 18 квітня опублікували відредаговану версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер дійшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".