Франція стала лідером ЄС за розміром податків з зарплати

27 липня 02:04

Французи віддають 57,3% річної зарплати у вигляді податкових та соціальних відрахувань.

 

В лідери серед країн Євросоюзу за обсягом податкових та соціальних відрахувань, що стягуються з зарплати, вийшла Франція, випередивши Бельгію, де кілька років поспіль податки з зарплат були найвищими в ЄС.

Французи віддають 57,3% річної зарплати у вигляді податкових та соціальних відрахувань, а громадяни Бельгії – 56,9%, сказано в дослідженні спільного франко-бельгійського Інституту економіки Молінарі (Institut économique Molinari, IEM). За Францією та Бельгією йдуть Австрія та Угорщина, де різні податкові і соціальні відрахування з доходів працюючих громадян досягають 54,7% і 54,1% відповідно. У Німеччині з зарплат відраховують 52,36%, в Італії 50,13%, а у Великобританії - 35,3%.

Згідно з дослідженням, щоб покрити податки, французу потрібно працювати з початку року і до 29 липня.

Найменша податкове навантаження на працюючих громадян зберігається на Кіпрі (23,85%), Мальті (29,4%), в Ірландії (32,6%).

Інститут Молінарі проводить дослідження податкової наргузкі 7 років поспіль. У цьому рейтингу враховувалися показники 28 країн Євросоюзу.

Дослідження проводилося серед 28 країн ЄС. Враховувався розмір податкових та соціальних відрахувань з річної зарплати.

У 2012 році президент Франції Франсуа Олланд ініціював так званий податок з багатіїв, коли з доходу розміром в 1 млн євро і більш планувалося стягувати 75%. Однак податок так і не був введений. З цим податком був пов'язаний скандал з прийняттям російського громадянства французького актора Жерара Депардьє.