Франція отримала чорні ящики літака Boeing-737 MAX, що впав в Ефіопії

14 березня 17:35

Влада Ефіопії попросила Францію допомогти розшифрувати і вивчити записи.

 

Експерти у Франції в четвер отримали "чорні ящики" літака Boeing-737 MAX 8, що впав в Ефіопії. Вивченням бортових самописців займеться Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації, передає французьке телебачення.

Влада Ефіопії попросила Францію допомогти розшифрувати і вивчити записи для встановлення причин авіакатастрофи.

Читайте також: 246 нових Boeing 737 MAX8 попереджені про збої у системах контролю польоту - FAA

10 березня в Ефіопії зазнав катастрофи авіалайнер компанії Ethiopian Airlines. Boeing 737 MAX 8 рейсу ET 302 вранці в неділю вилетів з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі в столиці Кенії Найробі. Через кілька хвилин після зльоту літак зник з радарів. В 8:44 за місцевим часом впав Boeing в 62 км від Аддіс-Абеби, в районі міста Бішофту. Трекер Flightradar24 називає можливою причиною аварії неполадки, що виникли відразу після вильоту літака з аеропорту.

На борту літака перебували громадяни 33 держав - 149 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. За попередньою інформацією, українців серед загиблих немає.

Рішення про тимчасову заборону польотів Boeing 737 MAX були прийняті в Євросоюзі, Німеччині, Франції, Ірландії, Канаді, Україні, Австралії, Китаї, Сінгапурі, Ефіопії, Південній Кореї, Японії, а також авіаперевізниками Aeromexico, Cayman Airways, Comair і Aerolíneas Argentinas.

Федеральне управління цивільної авіації США не збиралося закривати повітряний простір для літаків цього типу, проте президент Дональд Трамп розпорядився заборонити польоти Boeing 737 MAX над територією країни.