Франція і РФ домовилися про посилення обміну розвідданими по "Ісламській державі"

22 грудня 01:28

Про це міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив у Москві після зустрічі з російським колегою Сергієм Шойгу.

 

Франція Російська Федерація посилять обмін розвідувальними даними, які стосуються ударів по позиціях терористичної угруповання "Ісламська держава".

Як повідомляє Deutsche Welle, про це заявив голова Міністерства оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан за підсумками переговорів в Москві з головою Міністерства оборони РФ Сергієм Шойгу.

Він повідомив про досягнення домовленості щодо активізації обміну військовою інформацією, яка має відношення до ударів по ряду терористичних угруповань у Сирії, а також до займаних ними позицій, повідомляє AFP.

Ле Дріан повідомив представникам ЗМІ, що обмін розвідданими ведеться тільки на рівні Москви і Парижа.

Франція - член НАТО, але Північноатлантичний альянс не бере участь у даному процесі, оскільки "не діє в регіоні Іраку і Леванту", пояснив Ле Дріан.

У свою чергу прес-служба Міноборони РФ повідомляє, що контакти будуть продовжені "на рівні генеральних штабів збройних сил (ЗС) Росії і Франції".

"З цією метою начальник штабу ЗС Франції армійський генерал П'єр де Вільє відвідає Москву найближчим часом", - зазначили у відомстві.

Напередодні в Держдепі США заявили, що РФ завдає більшість авіаударів по сирійській опозиції, а не з "Ісламського державі".

21 грудня голова Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу звинуватив РФ в загибелі 600 мирних жителів в Сирії.

Напередодні правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Росію у використанні касетних боєприпасів у Сирії.

Військова кампанія РФ в Сирії стартувала 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якого підтримує офіційна Москва. При цьому країни Заходу звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Західні країни, а також Туреччина і Саудівська Аравія стверджують, що метою російських ударів в Сирії є, в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні до Асада, а не терористи угруповання "Ісламська держава".