Франція хоче посилити правила прийому держав в Євросоюз

20 листопада 06:39

За пропозиціями, ЄС має право в будь-який момент зупинити переговори про вступ

 

Розбіжності в деяких поглядах і несподівані результати внутрішніх взаємовідносин між країнами ЄС змушують їх по-іншому подивитися і на правила прийому нових членів. Особливо активно діє в цьому напрямку Франція.

Франція направила іншим державам-членам Європейського союзу пропозиції щодо зміни процедури прийняття в об'єднання нових членів.

Пропозиції Франції передбачають запровадження нової процедури, яка буде складатися з семи етапів з "суворими умовами для ефективного переходу на європейські норми і стандарти" країни-кандидата на вступ в ЄС, повідомляє Українська правда з посиланням на Politico.

Крім того, ЄС матиме право в будь-який момент зупинити переговори про вступ, якщо вирішить, що країна-кандидат відходить від стандартів об'єднання.

Нині процес впровадження європейського законодавства в країні-кандидаті поділений на 35 тематичних блоків - від стандартів продуктів харчування до питань зовнішньої політики й безпеки, які впроваджуються одночасно.

В Європейському Союзі зацікавлені в поглибленні співпраці з Україною в ряді секторів. Це можуть бути питання навколишнього середовища, цифрові технології та багато іншого.

Про це заявив керівник генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства Крістіан Даниельсон у вівторок, 12 листопада, після заходу в Європарламенті, присвяченого "Східного партнерства", повідомляє DW.У Європейському Союзі зацікавлені поглибити співпрацю з Україною в низці секторів.

Про це заявив керівник генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства Крістіан Даніельсон у віторок, 12 листопада, після заходу в Європарламенті, присвяченому "Східному партнерству".

"Я можу дуже добре бачити, що є певні сектори, де ми поглибимо нашу співпрацю. Це цифрова сфера, це вся "зелена сфера", тобто захист довкілля, боротьба зі зміною клімату, економіка замкненого циклу. А також інші сфери, де ми зацікавлені поглибити нашу співпрацю", - зазначив Даніельсон. На запитання, чи передбачає це поглиблення внесення змін до угоди про асоціацію між Україною та ЄС, чиновник відповів: "Це вже технічні питання. Важливо погодитися, в яких сферах політики ми поглиблюватимемо нашу співпрацю. А шлях, як це зробити, ми знайдемо".

Детальніше читайте у матеріалі "Україна 2028 - європейська держава, інтегрована в ЄС" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".