Флінн може зіштовхнутися з обвинуваченнями слідом за Манафортом - The Guardian

06 листопада 13:47

У ЗМІ повідомляють, що Мюллер вже зібрав достатньо доказів для цього.

 

Спеціальний представник Департаменту юстиції США Роберт Мюллер міг вже зібрати достатньо доказів, що висунути обвинувачення проти колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна, а також його сина.

Як повідомляє The Guardian з посиланням на NBC News, обвинувачення можуть бути висунуті в рамках справи про втручання Росії у вибори в США. Цитуючи числені джерела, поінформовані про хід розслідування, яке веде Мюллер, телеканал NBC News повідомив, що екс-соратника Дональда Трампа можуть звинуватити у відмиванні грошей, брехні федеральним агентам, а також у спробі в обмін на мільйони доларів видворити з Америки Фетхуллаха Гулена - опонента президента Туреччини Раджепа Таїпа Ердогана.

Адвокат Флінна-молодшого Баррі Кобурн відмовився коментувати цю інформацію, так само як і адвокат його батька Роберт Келнер.

Нагадаємо, що 30 жовтня екс-голова штабу Трампа і політконсультант Януковича Пол Манафорт здався ФБР. Офіційні обвинувачення були висунуті ще в п'ятницю, але у той час федеральний суддя запечатав їх і не розголошував.

Правоохоронні органи США пред'явили Манафорту і його діловому партнеру Ріку Гейтсу обвинувачення по 12 пунктах. Зокрема,вони обвинувачуються у "змові проти США, відмиванні грошей, наданні неправдивих відомостей і неподанні звітів закордонних банківських рахунків". Значна частина обвинувачення також пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Суд відправив Манафорта та Гейтса під домашній арешт, а також призначив обом застави: Манафорту у розмірі десяти млн доларів, Гейтсу – п'яти млн доларів. Підозрювані своєї провини не визнають. Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вина буде доведена, його партнерові Ріку Гейтсу - до 70 років в'язниці.

Детальніше про судову справу проти Пола Манафорта читайте в статті Марії Денисенко "Отруєння малими дозами" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".