ФБР звільнило агента за критику Дональда Трампа

14 серпня 01:03

Адвокат екс-співробітника ФБР вважає це рішення політично мотивованим.

 

Федеральне бюро розслідувань звільнило агента Пітера Строка, який в 2016 році в листуванні зі своєю подругою критикував Дональда Трампа. Про це повідомляє Голос Америки.

Адвокат екс-співробітника ФБР вважає це рішення політично мотивованим. Гольман заявив, що рішення звільнити агента Строка "є не лише відступом від звичайної практики в бюро, але і суперечить словами директора [ФБР] Крістофера Рея в конгресі і його запевненням, що ФБР буде керуватися встановленим порядком при вирішенні цього та інших кадрових питань".

Президент США Дональд Трамп у своєму мікроблозі в Twitter привітав звільнення співробітника ФБР Пітера Строка.

"Агент Пітер Строк був тільки що звільнений з ФБР – нарешті. Список поганих фігур у ФБР і Мін'юсті стає все довшим і довшим. Враховуючи, що Строк був на чолі "полювання на відьом", чи означає це, що вона завершиться?" – написав Трамп.

Агент Строк входив в команду спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання Росії у вибори в США. Після того, як стало відомо про це листуванні, Строка усунули від розслідування.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп назвав екс-глав ФБР "клоунами" і "невдахами", які підірвали зоряну репутацію ФБР.

Особистий адвокат президента США Трампа Руді Джуліані заявив про те, що у спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера немає ніяких доказів про порушення Дональда Трампа. Екс-мер Нью-Йорка закликав Мюллера припинити розслідування втручання Росії у вибори в США і можливої змови з виборчою кампанією Трампа.