ФБР збиралося співпрацювати з автором доповіді про компромат на Трампа – WP

01 березня 09:25

Проте Бюро так і не запрацювало з колишнім агентом МІ6.

 

ФБР мало плани щодо співпраці з автором доповіді про російський компромат на Дональда Трампа Крістофером Стілом. Рішення співпрацювати з колишнім агентом британської розвідки виникло у бюро після консенсусу щодо втручання Росії у хід виборів, повідомляє Washington Post, посилаючись на свої джерела в спецслужбі.

Стіл підготував доповідь про Трампа в 2016 році за замовленням компанії, близькою до оточення Хіларі Клінтон, яка була головним опонентом нинішнього президента на виборах. Британець повинен був продовжувати розслідувати зв'язки Росії і команди Трампа, проте співпраця ФБР і Стіла так і не почалося. Видання не пише причини скасування співробітництва між сторонами, однак зазначає розчарування британця, коли представники Бюро спростували зв'язок Трампа та Росії.

Раніше видання Wall Street Journal писало, що доповідь про "російський компромат" на Трампа підготував колишній британський розвідник. "Досьє" також було підготовлено на супротивників Трампа від Демократичної і Республіканської партії США, і російські офіційні особи могли його використовувати для шантажу обраного президента.

Трамп написав на своїй сторінці у Twitter, що інформація про російський компромат на нього вигадкаі "сфабриковані новини". При цьому він розкритикував спецслужби США за появу таких "новин". Разом з тим, як пише агентство Associated Press, компромат на Трампа поширюється швидше, ніж журналісти можуть перевірити його справжність. У свою чергу, сам Трамп назвав досьє "неправдоподібним і вважає його "політичної полюванням на відьом".