ФБР назвав Китай найбільшою загрозою для США у сфері шпигунства

26 квiтня 16:20

Економічне шпигунство домінує в нашій програмі контррозвідки США.

 

Китай – найбільша загроза у сфері шпигунства для США і Піднебесна робить великі зусилля для крадіжки інтелектуальної власності, заявив в п'ятницю заявив директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей під час виступу на Раді з міжнародних відносин з національної безпеки у Вашингтоні.

"Жодна країна не являє собою більш серйозну загрозу збору розвідувальної інформації, ніж Китай. Китай вперше застосував громадський підхід до крадіжки інновацій усіма можливими способами з широкого кола компаній, університетів і організацій", - цитує свого лідера прес-служба ФБР.

Він додав, що коли кіберзлочинність та шпигунство зливаються воєдино різними способами, в ФБР називають це "змішаною загрозою".

"Ми як і раніше протистоїмо традиційним шпигунським загрозам, але економічне шпигунство домінує в нашій програмі контррозвідки", - додав Рей.

Раніше повідомлялося, що Huawei подала у федеральний суд в Техасі позов до уряду США через закон, що забороняє американській владі і їх підрядникам купувати продукцію Huawei з міркувань безпеки. У компанії вважають, що обмеження незаконні, оскільки Конгрес США не зміг навести жодних доказів на користь цього рішення.

У грудні 2018-го в Канаді за запитом США затримали дочку засновника Huawei Мен Ваньчжоу за звинуваченням в порушенні санкцій проти Ірану. Після цього у Китаї затримали двох громадян Канади, яких на початку березня 2019 року звинуватили в шпигунстві.

Мен Ваньчжоу подала до суду на уряд Канади. Адвокати Мен стверджують, що поліцейські проводили обшуки і допитували фіндиректорку Huawei з серйозними порушеннями Канадської хартії прав і свобод.