Фабрика тролів спробувала розставити пастки перед виборами в США, але нічого не вийшло - NBC

08 листопада 14:23

Вплив подібних операцій старіє, як будь-яка радянська стратегія по дезінформації, вважає екс-агент ФБР.

 

Веб-сайт, який стверджує, що його веде "Агентство інтернет-досліджень", більш відоме як "Фабрика тролів", оголосив про ще одну проведену кампанію щодо впливу на результати проміжних виборів у США, які відбулися 6 листопада, пише NBC News.

Сайт стверджує, що ефект проведеної кампанії став меншим у порівнянні з 2016 роком, коли відбувались вибори президента США. Ця "Фабрика тролів" намагалася давати "підказати" журналістам і посіяти паніку через можливе втручання в проміжні вибори, але не привернула до себе серйозної уваги.

"Ваші розвідувальні агентства безсилі. Всупереч всім зусиллям, у нас тисячі акаунтів, зареєстрованих на Facebook, Twitter і Reddit, поширюють політичну пропаганду. Ці акаунти працюють 24 години на добу, сім днів на тиждень для дискредитації антиросійських кандидатів і підтримки політиків, більше корисних для нас, ніж для вас", - йдеться в повідомленні сайту.

В повідомленні на сайті також йдеться, що кампанія допомагала кандидатам від обох партій, проте її "пріоритетом була перемога Демократичної партії США".

Клінт Уоттс, колишній агент ФБР, розповів NBC, що вплив подібних операцій старіє, як будь-яка радянська стратегія по дезінформації.

"Коли вони відкриті і недбалі, вони намагаються переконати вас у тому, чого вони насправді не робили", - сказав Уоттс. "Коли вони приховують (свої дії), і їх пізніше викривають, вони намагаються переконати вас у тому, що вони насправді намагаються зробити".

6 листопада у Сполучених Штатах стартували проміжні вибори до Конгресу США, під час яких повністю переобрали Палату представників, а також 35 сенаторів зі 100. За попередніми даними, Демократична партія США вперше за вісім років повернула контроль над Палатою представників, а Республіканська партія зберегла перевагу в Сенаті.

Детальніше про проміжні вибори читайте в матеріалі DT.UA "Вибори в Конгрес США: головне".