Евакуйованих з Китаю українців триматимуть під подвійним захистом

19 лютого 12:18

Українські туристи два тижні будуть ізольовані на карантині.

 

В Китайське місто Ухань, що є центром епідемії коронавірусу COVID-19 вирушив літак для евакуації громадян України і іноземців з країн, які звернулися за допомогою. По їх поверненню, евакуйованих переведуть на карантин під суворим наглядом, повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Приміщення, де триматимуть евакуйованих українців, будуть значно посилені. У штабі карантину створять подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До щодобової охорони території задіяли 47 співробітників поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії. Навколо штабу також чергуватимуть автопатрулі та створять контрольно-пропускний пункт. Місце проведення карантину досі залишається невідомим.

Окрім українців, літак забере громадян із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн. Згідно з планом, літак прибуде до міста Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом.

Раніше повідомлялось, що Україна отримала дозвіл на здійснення польоту спеціальним рейсом з міста Ухань, щоб доставити українців, які перебувають на території Китаю, на Батьківщину. О 2 годині 50 хвилин 19 лютого спеціальний борт вилетів з Києва.

Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька відмовилася повідомити, куди планують евакуювати українців з провінції Хубей та іноземних громадян "з міркувань безпеки". У міністерства є як мінімум чотири варіанти, де можна розмістити евакуйованих.