Евакуація з Diamond Princess: з лайнеру випустили заражених пасажирів

23 лютого 12:33

Все більше країн забирають своїх громадян із судна.

 

Країни продовжують евакуювати своїх громадян з лайнеру Diamond Princess, який став місцем епідемії коронавірусу COVID-19. Та, як виявилось, медична перевірка на корблі була неналежною - із судна випустили кількох пасажирів з підтвердженим зараженням, передають іноземні ЗМІ.

За повідомленням російської служби "Інтерфакс", у трьох росіян, евакуйованих з лайнеру Diamond Princess, виявили коронавірус. Всього Росія забрала із судна 8 своїх громадян, решта - відмовилось. Усіх евакуйованих помістили під двотижневий карантин. У людей з підтвердженим зараженням хвороба протікає в легкій формі без виражених симптомів і ускладнень.

Раніше, в японському місті Йокогама, де стоїть лайнер, випустили ще одну пасажирку, заражену коронавірусом. 60-річна жінка висадилась в портовому містечку після двотижневого карантину на борту. Проте, вона показала позитивний результат тесту під час перевірки в префектурі Точігі, повідомили Reuters.

Міністр охорони здоров'я Японії вибачився за даний інцидент і пообіцяв вжити всіх необхідних заходів, щоб запобігти повторному виникненню.

Читайте також: ВООЗ стурбована випадками передачі коронавірусу без епідеміологічного зв'язку

Раніше японський професор з університету Кобе Кентаро Івата,що провів день на круїзному лайнері "Diamond Princess" в якості лікаря-волонтера, зазначив, що дії японського уряду були непрофесійними і "бюрократичними". До контролювання ситуації на судні не було залучено жодного фахівця-інфекціоніста і не було створено умов для запобігання поширенню інфекції.

У своєму відеозверненні, розміщеному на YouTube, Івата зазначив, що відчував себе в більшій безпеці під час епідемії еболи в Африці, ніж на японському лайнері.