Ердоган заявив, що Організація Об'єднаних Націй вичерпала себе

17 травня 09:24

Ердоган заявив, що буде і далі підтримувати Палестину.

 

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про те, що Організація Об'єднаних Націй показала свою недієздатність на тлі зіткнень в секторі Газа, повідомляє Reuters.

"На тлі цих подій ООН вичерпала себе. Вона зжила себе й розвалилася. Якщо ізраїльське залякування і надалі буде піддаватися мовчанням, то світ швидко скотиться в хаос, в якому буде панувати бандитизм", - заявив Ердоган.

Він зазначив також, що продовжить підтримувати Палестину.

"Навіть якщо весь світ закриє очі, ми не дозволимо Ізраїлю показати жорстокість. Ми і надалі будемо підтримувати наших палестинських братів не тільки серцем, але і всіма наявними ресурсами", - заявив президент Туреччини.

Ердоган анонсував нові військові операції в Сирії. Турецький президент пообіцяв додати нові операції турецької армії до вже наявних.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про намір продовжити військову операцію проти сирійських курдів і в інших містах вздовж турецько-сирійського кордону, зокрема, в Іраку, щоб витіснити курдські воєнізовані частини з району Синджар, якщо іракський уряд сам цього не зробить.

20 січня Туреччина розпочала на півночі Сирії операцію "Оливкова гілка", провівши 19 січня масований артобстріл території, яка перебувала під контролем курдських "Загонів народної самооборони" (YPG), яких підтримують США.

Таким чином, турецький уряд прагне створити підконтрольну їй буферну зону на півночі Сирії уздовж свого кордону, щоб не допустити поширення впливу курдських загонів самооборони на південно-східний регіон Туреччини, де також мешкають переважно курди.

Детальніше про турецьку операцію в Сирії читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Оливкова гілка" війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".