Ердоган проголосив перемогу над демонстрантами

19 червня 08:40

Турецький прем'єр заявив про перемогу уряду і народу країни в боротьбі зі "зрадниками" і "змовниками". Після масових протестів у Туреччині поліція заарештувала не менше 130 людей.

 

Після розгону поліцією антиурядової акції в Стамбулі прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган проголосив у вівторок, 18 червня, "перемогу" над демонстрантами. Глава турецького уряду також зауважив, що демократія в країні "знову витримала випробування на міцність". У результаті поліцейських операцій було заарештовано щонайменше 130 учасників протестів проти турецької влади, передає агентство AFP.

З приводу арештів Ердоган заявив, що турецький уряд разом з турецьким народом розкрив "змову", яка готувала "зрадників" у Туреччині разом з "іноземними спільниками". За його словами, більше влада не буде проявляти "ніякої толерантності" до "людям і організацій, що застосовують насильство".

Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай закликала Туреччину перешкодити надмірним діям поліції щодо демонстрантів. Вона вважає уряд в Анкарі відповідальним за те, щоб правоохоронні органи дотримувалися встановленим міжнародним співтовариством правам людини. Як повідомляє агентство dpa, Піллай звернулася до турецької влади із закликом дозволити мирні акції протесту в країні і забезпечити безпеку їх учасників. !zn

Читайте також:

В Стамбулі поліція і демонстранти влаштували нове побоїще з газом і водометами, затримано сотні людей

Ердоган пішов на поступки демонстрантам: долю парку Гези визначить референдум

Турецькі телеканали оштрафували за трансляцію заворушень

Тайіп Ердоган проти TWITTER'А