Ердоган оприлюднив склад нового уряду

10 липня 10:27

Глава МЗС зберіг посаду.

 

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив склад нового уряду, до якого увійшли 16 осіб. Про це пише ЕП з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

Після дострокових виборів Туреччина перейшла на президентську форму правління, посаду прем'єр-міністра спростили. Першим в історії країни віце-президентом призначений Фуат Октай, в часи парламентської республіки цієї посади не існувало.

Свої пости в складі нового уряду зберегли глава МЗС Мевлют Чавушоглу і міністр юстиції Абдулхамит Гюль. Главою міністерства національної оборони став Хулуси Акар, який раніше займав посаду глави Генштабу ЗС Туреччини.

До складу турецького уряду увійшли дві жінки - міністр праці, соціального обслуговування та сім'ї Зехра Зюмрют Сельчук і міністр торгівлі Рухсар Пекджан.

Як повідомлялося, 24 червня в Туреччині відбулися дострокові президентські та парламентські вибори. Це перші вибори в країні з часів спроби військового перевороту в 2016 році.

За підсумками підрахунку 95% голосів у ЦВК повідомили про те, що чинного президента Реджепа Ердогана підтримали 52,8% виборців. На другому місці - кандидат від опозиційної "Республіканської народної партії" Мухаррем Інджі з 27,5%.

За даними попереднього підрахунку голосів, правляча "Партія справедливості і розвитку" отримала близько 65% голосів. Її основний конкурент – опозиційна "Республіканська народна партія" заручилася підтримкою 25,85% виборців.

Турецька опозиція заявила про фальсифікації на виборах на користь правлячої партії і направила скаргу до ЦВК.

Як пише для DT.UA Директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергій Корсунський, немає жодного сумніву в тому, що саме найширші президентські повноваження є метою чинного президента Туреччини, тому прийдешні вибори - найголовніші в його житті.

Докладніше читайте в матеріалі Сергія Корсунського "Головні вибори Ердогана" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".