Епідемія коронавірусу в Південній Кореї пішла на спад

06 квiтня 07:58

В країні спостерігається найменше число заражень за добу з часу вищого рівня епідемії.

 

Влада Республіки Корея повідомляє про 47 нових випадків захворювання коронавірусом за добу, що є найменшим числом заражень з часу піку епідемії у країні, повідомляє агентство Reuters.

Південнокорейські центри з контролю і запобігання заражень за останню добу зафіксували 47 заражень коронавірусом, порівняно з 81 підтвердженим інфікованим добою раніше. Це найбільш значне зниження чисельності нових заражень з 29 лютого, коли в країні фіксували пік епідемії. Раніше в країні не реєстрували менше 50 нових випадків зараження на добу. Таким чином, найбільший за межами Китаю спалах коронавірусу в Азії пішов на спад, вважають місцеві фахівці.

У той же час окремі невеликі спалахи зараження трапляються в релігійних громадах, лікарнях і будинках пристарілих. Також хворих виявляють серед перетнувших кордон. Уряд попереджає, що говорити про перемогу над епідемією ще рано. У понеділок, 6 березня, діючий в країні карантин було продовжено на два тижні.

Всього в Південній Кореї з початку епідемії захворіло 10 284 людини, померло 186 і 6598 пацієнтів вилікувались.

Перший випадок захворювання коронавірусом в Південній Кореї був зареєстрований 21 січня. Одним з перших осередків зараження став місцевий релігійний культ. Корейській владі вдалося обмежити поширення зараження і незабаром країна вже надавала медичну допомогу США.