Еквадор повідомив про 40 мільйонів кібератак після арешту Ассанжа

16 квiтня 13:18

Еквадор позбавив Ассанжа притулку в посольстві в Лондоні 11 квітня.

 

Еквадор піддався сорока мільйонам кібератак з моменту позбавлення політичного притулку в посольстві в Лондоні засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням заступника міністра інформаційних і комунікаційних технологій Еквадору Патрісіо Реала.

За його словами, кібератаки почалися в четвер і в основному здійснюються з Бразилії, США, Нідерландів, Румунії, Німеччини, Франції, Австрії, Великої Британії та самого Еквадору.

Атакам піддалися практично всі ключові державні установи країни, однак найбільше постраждали Міністерство закордонних справ, Центральний банк, президентська канцелярія, служба внутрішніх доходів, а також кілька університетів. Однак жодна з цих установ не повідомила ні про крадіжку інформації, ні про знищення даних.

Раніше хакери пообіцяли помститися владі Еквадору за позбавлення Ассанжа статусу політичного біженця.

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа заарештовали 11 квітня в Лондоні за запитом США. Суд розгляне прохання США про екстрадицію. Влада Еквадору позбавили Ассанжа притулку в посольстві в Лондоні, де він проживав протягом майже семи років. Приводом для затримання стала неявка Ассанжа на засідання суду в 2012 році.

Детальніше про Джуліана Ассанжа, причини, за якими він переховувався в еквадорському посольстві і його арешт читайте у матеріалі DT.UA "Джуліана Ассанжа заарештували в Лондоні за запитом США: головне".