Експрезидент Єгипту Мурсі помер від серцевого нападу

18 червня 08:38

За словами адвоката, на суді, під час якого помер Мурсі, він стверджував, що досі є главою держави.

 

Колишній президент Єгипту Мухаммед Мурсі помер залі суду від серцевого нападу, повідомило державне телебачення, посилаючись на джерела. Мурсі втратив свідомість незабаром після свого виступу в суді.

"Колишній президент Єгипту Мухаммед Мурсі помер від раптового серцевого нападу під час судового засідання", - повідомили на телебаченні.

У той же час головний прокурор Єгипту Набіль Садек розповів про те, що екс-президент втратив свідомість після того, як протягом п'яти хвилин виступав з промовою. Відзначено, що під час свого виступу Мурсі виглядав роздратованим і втомленим.

Після того, як колишній глава держави втратив свідомість, його доставили до лікарні, де констатували його смерть. При цьому під час первинного огляду лікарі не виявили у Мурсі жодних травм.

У свою чергу джерела агентства Associated Press розповіли, що Мурсі сам попросив про можливість виступити перед судом. Адвокат Мурсі зазначив, що під час виступу екс-президент Єгипту наполягав на тому, що він досі є главою держави і його справу має розглядати спеціальний трибунал.

Нагадаємо, 17 червня Мухаммед Мурсі помер у залі суду під час розгляду справи про шпигунство. 67-річному Мурсі, який раніше очолював ісламістську організацію "Брати-мусульмани", були пред'явлені звинувачення у зв'язках з терористами з палестинського угруповання "ХАМАС" і ліванської "Хезболли".

Мухаммед Мурсі став першим президентом Єгипту, обраним демократичним шляхом у 2012 році після повалення режиму Хосні Мубарака в результаті "арабської весни". Через рік Мурсі був відсторонений від влади військовими. До влади прийшов президент Абдул-Фаттах ас-Сісі, при якому "Брати-мусульмани" були оголошені терористичною організацією

У 2015 році екс-президента звинуватили у незаконних розпорядженнях про кримінальне переслідування і тортури опозиціонерів і засудили до 20 років ув'язнення і страти. Однак смертний вирок було скасовано наприкінці 2016 року.