Екс-прем'єра Італії Берлусконі підозрюють у підкупі суддів

08 березня 11:38

Одіозний екс-прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі знову засвітився в корупційному скандалі з його участю.

 

Сільвіо Берлусконі вчергове займається прокуратура. Екс-прем'єра Італії підозрюють у підкупі суддів під час судового розгляду.

У березні 2016 року Держрада Італії анулювала зобов'язання продати понад 9,99% акцій банку Mediolanum на суму близько мільярда євро Центробанку Італії. Розглядається версія про те, що вирок по Mediolanum був скоректований.

До того, як Берлусконі був внесений в реєстр підозрюваних, було встановлено три імені: ім'я судді-доповідача, адвоката і колишньої посадової особи Палаццо Кіджі - офіційної резиденції прем'єр-міністра. Кілька років тому, вдома у одного з них, знайшли під час обшуку 250 тисяч євро готівкою плюс копії деяких постанов Держради, в тому числі проект вироку по Mediolanum, повідомляє італійське видання AGI.

Берлусконі підозрюється у підкупі суддів, оскільки йому належали акції Mediolanum.

У липні 2015 року Берлусконі засудили до трьох років позбавлення волі за корупцію.

При цьому, ще в 2013 році суд Мілана засудив його до семи років тюремного ув'язнення у скандальній "справі Рубі", в рамках якого політикв звинувачували в причетності до проституції неповнолітніх і зловживанні службовим становищем. Крім того, згідно з рішенням суду, Берлусконі довічно не міг займати державні посади. Але це рішення було скасоване апеляційним судом у 2014 році.

Берлусконі відзначився низкою гучних заяв на підтримку президента Росії Володимира Путіна і публічно підтримав анексію Криму.

У вересні 2015 року Берлускони відвідав окупований півострів, де зустрівся з Путіним. У зв'язку з цим Служба безпеки України заборонила італійському політику в'їзд на територію країни на три роки, а прокуратура відкрила проти нього кримінальне провадження.