Екс-прем'єр Грузії Іванішвілі заявив про відхід з політики

24 листопада 12:11

"Відсьогодні я постану перед вами не як політик, а як пересічний громадянин цієї країни. Я йду з політики і буду активним громадянином", - заявив Іванішвілі.

 

Колишній прем'єр-міністр грузії Бідзіна Іванішвілі в неділю, 24 листопада на з'їзді партії "Грузинська мрія-Демократична Грузія", що входить у керівну коаліцію "Грузинська мрія", заявив про відхід з політики.

"Відсьогодні я стану перед вами не як політик, а як пересічний громадянин цієї країни. Я йду з політики і буду активним громадянином", - заявив Іванішвілі на з'їзді партії.

На початку жовтня 2011 року Іванішвілі несподівано оголосив про намір створити сильну політичну команду і прийти до влади в Грузії, однак тоді ж зазначив, що не має наміру довго залишатися в політиці - всього два-три роки. Незабаром він створив коаліцію "Грузинська мрія", якій вдалося на парламентських виборах у 2012 році змістити з позицій керівної політичної сили партію тодішнього президента Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух". Після перемоги його коаліції Іванішвілі став главою уряду Грузії.

Приблизно через рік правління, восени 2013 року прем'єр-міністр Грузії оголосив, що вважає свою основну задачу виконаною, тому йде з політики, щоб зайнятися розвитком громадянського сектору". Пізніше він уточнив, що піде з посади через тиждень після інавгурації нового президента Георгія Маргвелашвілі. Інавгурація нового глави держави, члена коаліції, який переміг на президентських виборах, відбулася 17 листопада. !zn

Читайте також:

Коли при владі збираються "мрійники"...

Глава Єврокомісії застеріг грузинську владу від виборчого правосуддя

Переможець президентських виборів Маргвелашвілі хоче будувати "європейську Грузію" і не сваритися з Росією