Джонсон повідомив про погіршення становища з коронавірусом

29 березня 05:55

Прем'єр додав, що уряд зробить все можливе, щоб допомогти тим, чиє фінансове становище через коронавірус погіршився.

 

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у Великобританії погіршиться. Про це йдеться в листі британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона до жителів країни, який опублікувала канцелярія глави уряду.

"Мені важливо бути відвертим з вами. Все буде тільки гірше перед тим, як покращитися. Чим суворіше ви будете дотримуватися правила, тим менше життів ми втратимо. Тоді звичне життя повернеться швидше", - говорить в листі Джонсон.

Прем'єр-міністр заявив, що головною метою британців зараз є стримувати поширення хвороби і максимально скоротити число людей, які одномоментно потребують медичної допомоги. Інакше національна система охорони здоров'я не справиться з епідемією.

"Ось чому ми даємо вам одну просту інструкцію - ви повинні залишатися вдома. Ви не повинні зустрічатися з друзями або родичами. Залишайте вдома тільки для покупки їжі, медичної допомоги", - підкреслив Джонсон.

Прем'єр додав, що уряд зробить все можливе, щоб допомогти тим, чиє фінансове становище через коронавірус погіршиться.

За актуальними даними університету Джона Хопкінса, у Великобританії налічується 17,3 тис хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. Помер 1021 пацієнт, ще 151 - видужав.

Нагадаємо, у Британії з 18 березня введено 12-тижневий карантин. За цей час Джонсон обіцяв впоратися з епідемією. У столиці закрили метро, британцям забороняється залишати свої будинки без крайньої необхідності, а збройні сили приведені в підвищену готовність. Швидкі і доступні тести розроблені фахівцями з Оксфордського університету.