Джонсон пообіцяв завершити Brexit в строк і перемогти конкурентів на виборах

23 липня 16:50

Brexit перенесли на останній день жовтня.

 

Новообраний лідер Консервативної партії Великої Британії і майбутній прем'єрміністр королівства Борис Джонсон у вівторок пообіцяв реалізувати Brexit 31 жовтня і перемогти конкурентів з Лейбористської партії Джеремі Корбіна на виборах.

"І ми знаємо лейтмотив тієї кампанії, яка щойно завершилася. Якщо ви раптом забули: реалізувати Brexit, об'єднати країну і розгромити Джеремі Корбіна", - сказав Джонсон, виступаючи в Лондоні після оголошення підсумків голосування за лідера консерваторів.

23 липня колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв гонку за лідерство Консервативної партії і стане наступним прем'єр-міністром Великобританії. Джонсон переміг Джеремі Ханта в гонці за те, щоб стати лідером британських консерваторів. Джонсон набрав 92153 голсов серед консерваторів, Хант вдвічі менше - 46656.

Зазначимо, Борис Джонсон є одним з головних політиків, завдяки яким Brexit взагалі став можливий. Він звинувачував Євросоюз у тому, що політика Брюсселя призвела до війни в Україні, президента Сирії Башара Асада називав "чудовиськом", а російського президента Володимира Путіна порівнював з ельфом Доббі із саги про Гаррі Поттера.

Джонсон пішов після занадто м'якої, на його думку, угоди з Євросоюзом, підготовленою його ж партією. Упродовж останніх місяців він був депутатом-задньолавочником (не обіймав посад в уряді) і нещадно критикував прем'єр-міністерку Терезу Мей.

Велика Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо вже тричі відкинуту Палатою громад угоду все ж таки вдасться прийняти.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем до виходу з кризи Brexit, читайте у матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".