До лютого 2018 року США представлять нові санкції проти РФ

28 листопада 11:01

Під санкції потраплять близьке коло Володимира Путіна, його друзі та їхні діти.

 

У США готують нові санкції проти Росії, "безпрецедентні" за своїм масштабом, повідомляє "Ехо Москви".

"Вони будуть розглянуті на вищому рівні у Вашингтоні в лютому майбутнього року. Як очікується, під санкції потраплять великі підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло Володимира Путіна, його друзі та їхні діти", - сказано в публікації.

Раніше повідомлялося, що державний департамент США 27 жовтня оприлюднив список з більш ніж 30 російських компаній та організацій, співпраця з якими може загрожувати санкціями юридичним і фізичним особам.

До списку потрапили російські спецслужби: Федеральна служба безпеки, Головне розвідувальне управління Міноборони РФ, Служба зовнішньої розвідки, а також пов'язані зі спецслужбами IT-компанії "ЦОР", "АНО ПО КСІ" і "Центр спеціальних технологій".

Обмеження також накладені на 33 компанії російського військово-промислового комплексу - виробників і експортерів зброї: концерни Калашников", "ИжМаш", "Молот-Оружие", "Оборонпром", "Рооборонэкспорт", "РосТех", "Созвездие", "Сухой", "Туполев", "Объединенная судостроительная корпорация" та інші.

Нагадаємо, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав схвалений обома палатами Конгресу закон про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї. Введення санкцій проти РФ було обумовлено втручанням у вибори президента США в 2016 році.