До 15 червня Мюллер повинен назвати причетних до лобізму Манафорта політиків з Європи - Politico

13 червня 01:47

У виданні рішення судді Емі Берман Джексон назвали перемогою захисників команди Манафорта.

 

Федеральний суддя США Емі Берман Джексон, яка розбирає у США справу Манафорта, наказала спеціальному прокурору Роберту Мюллеру до п'ятниці 15 червня назвати всіх осіб і організації, які, згідно справі, задіяні у лобізмі колишнього радника "Партії регіонів" в інтересах уряду України без відповідної реєстрації, як того вимагає законодавство США, повідомляє видання Politico.

Роберт Мюллер, який розслідує обставини втручання Росії у політичні процеси в США, повинен надати захисту Манафорта імена колишніх європейських політиків, які брали участь у кампанії впливу уряду Януковича в США у минулому та осіб, на чиї показання Манафорт, за інформацією Мюллера, намагався вплинути протягом останніх місяців.

Рішення судді Емі Берман Джексон у Politico назвали перемогою захисників команди Манафорта - це рішення дасть їм можливість підготуватися до суду, який призначений на 17 вересня. Очікується, що оприлюднення переліку осіб обмежить здатність звинувачення наводити свідчення осіб за межами списку.

Як повідомлялося, 9 червня, спецпрокурор Роберт Мюллер висунув Манафорту нові звинувачення. Слідство встановило, що в лютому і квітні 2018 року Манафорт і його український помічник Костянтин Килимник неодноразово зв'язувалися телефоном і в месенджерах зі свідками у справі Манафорта.

Нагадаємо, 30 жовтня минулого року Пол Манафорт здався ФБР.

Манафорту та його діловому партнерові Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення за 12 пунктами. Зокрема, їх звинувачують у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях як незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і неподанні звітів закордонних банківських рахунків. Значна частина звинувачення також пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Того ж дня суд відправив Манафорта і Гейтса під домашній арешт з можливістю внесення 10 та 5 мільйонів доларів застави відповідно.

Після внесення застави Манафорта звільнили з-під арешту.