Директора російського "Фонду боротьби з корупцією" затримали за організацію "страйку виборців"

20 лютого 07:40

Затримали Романа Рубанова в аеропорту Шереметьєво.

 

Директора "Фонду боротьби з корупцією" Романа Рубанова, який пов'язаний з опозиціонером Олексієм Навальним, у понеділок ввечері, 19 лютого, затримали в аеропорту Шереметьєво, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на голову штабу Навального Леоніда Волкова.

Причини затримання станом на ранок вівторка Рубанову так і не пояснили, однак, найімовірніше, його підозрюють в організації акції 28 січня на підтримку кампанії "страйк виборців".

Як зазначає Волков, Рубанова затримали "за тією ж схемою", що й інших активістів штабу опозиціонера Кіру Ярмиш та Руслана Шаведдінова, які потрапили до рук правоохоронців 30 січня. Спочатку Рубанов пройшов повний митний огляд, а потім його повезли до відділу поліції, не повідомивши про причину затримання.

Додамо, що Олексій Навальний закликав до страйку виборців після того, як йому відмовили в реєстрації кандидатом на президентських виборах. Акції 28 січня пройшли в десятках міст Росії, в них брали участь тисячі людей. Трансляцію з протестів подивилися понад півтора мільйона чоловік. По всій країні були затримані близько 300 активістів.

Нагадаємо, 18 грудня в Росії офіційно стартувала президентська кампанія. Вибори президента РФ відбудуться 18 березня 2018 року.

Про наміри брати участь у виборах президента повідомили 23 людини, у тому числі, діючий президент РФ Володимир Путін, телеведуча Ксенія Собчак, лідер ЛДПР Володимир Жириновський і опозиційний політик Олексій Навальний. "Комуністична партія" висунула кандидатуру директора підмосковного ЗАТ "Совхоз имени Ленина" Павла Грудініна.

Центральна виборча комісія РФ відмовилася зареєструвати Олексія Навального в якості кандидата в президенти.

Детальніше про вибори без вибору в Росії читайте у статті Івана Валюшка "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".