ЦРУ підозрює військових хакерів Росії в кібератаці на Україну - WP

13 сiчня 09:52

В американській розвідці впевнені в тому, що вірус NotPetya був створений військовою розвідкою Росії.

 

Військові хакери з Росії в 2017 році здійснили кібератаку проти України в спробі підірвати фінансову систему держави на тлі війни з проросійськими бойовиками, пише The Washigton Post з посиланням на звіт Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США.

Посилаючись на джерела в ЦРУ видання зазначає, що в американській розвідці з високою часткою ймовірності впевнені в тому, що вірус Petya.A (згодом названий NotPetya) був створений військовою розвідкою Головного розвідуправління Росії.

Можлива причетність РФ до хакерської атаки відображає "посилення агресії Росії в кіберпросторі в рамках доктрини "гібридної війни", сказав виданню екс-глава британського розвідувального агентства GCHQ Роберт Хенніган.

На думку засновника фірми, що займається кібербезпекою, Rendition Infosec Джейка Вільямса, метою атаки було "порушення роботи української фінансової системи".

Наголошується, що в ЦРУ відмовилися прокоментувати WP цю інформацію.

Нагадаємо, що 27 червня державні і комерційні структури України постраждали від вірусу Petya А (Петя А). За даними DT.UA, хакерських атак зазнали близько 30 банків. Вірус Petya А, який вдарив по комп'ютерним системам в Україні, також нашкодив банкам, електромережам, телефонним компаніям і метро в країнах Європи.