Ціни на нафту падають через наповнення запасів у США

02 квiтня 06:21

Попит на паливо продовжує знижуватися, а нафтові компанії змушені ще більше скорочувати видобуток.

 

Зростання запасів сирої нафти в США, що супроводжується падінням попиту на бензин, веде до продовження зниження цін на нафту, повідомляє агентство Reuters.

За інформацією Управління енергетичної інформації США минулого тижня запаси сирої нафти виросли на 13,8 мільйонів барелів. Це найбільший зростання накопичень за тиждень з 2016 року, і аналітики прогнозують збереження цієї тенденції в найближчі тижні. Попит на бензин продовжує падати через обмеження транспортного сполучення в умовах пандемії коронавіруса, що веде до тривалого скорочення нафтовидобутку.

Нафту марки WTI подешевшала на 17 центів - до 20,31 долара за барель, після того як вона відіграла падіння до 19,92 доларів - рекордного зниження з 2002 року. Липневі ф'ючерси марки Brent полягають дешевше на 1,61 долар - до 24,74 доларів за барель.

"Попит катастрофічний. - сказав Боб Ягер, директор по ф'ючерсах на енергоносії банку Mizuho в Нью-Йорку. - В цьому і вся проблема. Це жахливо".

Хоча президент Трамп говорив, що нафта не повинна коштувати дешевше води і намагається домовитися з лідерами нафтовидобувних країн, в тому числі і з президентом Росії, аналітики сумніваються, що угоди про скорочення видобутку вдасться досягти.

"Дуже малоймовірно, що ОПЕК з Росією чи США, або без них, погодитися на таке скорочення видобутку, яке компенсує зниження попиту", - сказав аналітик BNP Paribas Гаррі Чилингюрян.

Накопичення нафтових запасів США забезпечено виділенням стратегічних резервних сховищ для оренди приватними компаніями, що зроблено за наказом президента Трампа. Продавці бензину в Україні після зустрічі з представниками Антимонопольного комітету, погодилися з доцільністю зниження цін на паливо.