Чверть республіканців вважають, що Трамп не повинен бути кандидатом у президенти

15 травня 14:13

Кожен четвертий прихильник демократів не хотів би бачити Байдена кандидатом від партії.

 

Республіканці в переважній більшості очікують, що президент США Дональд Трамп буде їх кандидатом цієї осені, але майже кожен четвертий виборець Республіканської партії волів би когось іншого в якості кандидата у президенти Сполучених Штатів, свідчать дані соціологічного опитування Rasmussen Reports.

Згідно з останнім загальнонаціонального телефонного та онлайн-опитування, так відповіли 23% прихильників республіканців. Вони вважають, що їхня партія повинна знайти когось, крім Трампа, в якості кандидата в президенти.

Для порівняння, 28% прихильників демократів кажуть, що їх партія повинна знайти когось іншого, крім Джо Байдена, на роль кандидата від політичної сили.

Але 92% демократів думають, що, ймовірно, Байден буде кандидатом від партії. Серед республіканців 95% вважають Трампа своїм ймовірним кандидатом, а 85% кажуть, що це дуже ймовірно.

Серед усіх виборців 87% кажуть, що Трамп, ймовірно, буде кандидатом від Республіканської партії. 74% вважають, що це дуже ймовірно. Виборці розділені порівну - 45% так, 45% ні - коли їх запитують, чи республіканці знайти когось ще для висування. 11% не визначилися з відповіддю.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Читайте також: Люстрований прокурор Києва Юлдашев повернувся на роботу

Раніше повідомлялось, що союзники Байдена і Сандерса створюють спільні "оперативні групи для перемоги над Трампом. Цільові групи, кожна з яких складається з восьми членів, які будуть вивчати питання зміни клімату, реформи кримінального правосуддя, економіки, освіти, охорони здоров'я та імміграції. Рейтинг схвалення Байдена падає на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях. Жінки - важлива частина електорату демократів, і зниження рівня їх підтримки завадить Байдену на президентських виборах.