Чотири винищувачі РФ виявлені на одному з аеродромів Сирії - Reuters

18 вересня 23:05

В агентстві відзначили, що факт виявлення літаків підтвердили кілька джерел.

 

На одному з аеродромів під сирійської Латакією розміщені кілька російських винищувачів. Це перший випадок виявлення російської бойової авіації в цій країні.

Як повідомляє агентство Reuters, факт виявлення чотирьох літаків підтвердили кілька джерел агентства і ще один американський чиновник, але він не мав у своєму розпорядженні інформації про точну кількість винищувачів, коли саме машини прибули на авіабазу, і як вони використовуються в Сирії.

Читайте також: У Білому домі впевнені, що РФ використала Сирію як державу-сателіт

Напередодні Пентагон підтвердив наявність солдатів і нової бази Росії в Сирії. При цьому, за його словами, російські сили розгортають базу для подальших військових операцій".

Як писало видання Newsweek, США хочуть від Росії співробітництва, а не "самодіяльності" в Сирії. Тоді Керрі сказав, що дав зрозуміти російській стороні, що її підтримка режиму президента Башара Асада поглиблює ризики "посилення і розширення конфлікту, підриваючи загальну мету протистояти екстремізму". У свою чергу Лавров оголосив про необхідність створення міжнародного об'єднаного фронту у війні проти "Ісламської держави".

Після інформаційного шуму і занепокоєння, вираженого приводу российскиой техніки та військових у Сирії, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю і тренуванням військових, проте зазначив, що говорити про російську участь у військових операціях в Сирії передчасно. Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму і на Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?