Число жертв зіткнень у Туреччині зросло до чотирьох - загинув перший поліцейський

06 червня 16:31

Під час розгону демонстрантів у темряві поліцейський зірвався з надземного переходу з висоти 5 метрів.

 

Під час антиурядових акцій в місті Адана на півдні Туреччини загинув поліцейський. Він став четвертою жертвою зіткнень з кінця минулого тижня. Перші троє загиблих під час заворушень були демонстрантами.

Повідомляється, що 30-річний Мустафа Сарі пустився в гонитву за мітингувальниками, що кидали у правоохоронців камінням, і зірвався у темряві з надземного переходу, впавши з 5-метрової висоти. Поліцейський був доставлений в лікарню, але, незважаючи на надану допомогу, помер.

Нагадаємо, перший загиблий під час заворушень, 20-річний Мехмет Айявалітас, потрапив під машину у Стамбулі. Другий, 22-річний Абдулла Комерт, був застрелений в місті Антакія на кордоні з Сирією, третій учасник протестів помер у лікарні Анкари від поранення в голову.

Протести у Туреччині почалися у зв'язку з планами влади знищити парк Ґезі у Стамбулі і побудувати на його місці торгово-розважальний комплекс. Але екологічний протест швидко переріс у політичний із закликами до відставки уряду прем'єра Реджепа Тайіпа Ердогана та вимогами припинити ісламізацію країни.

В останні дні запеклі сутички з поліцією відбувалися у Стамбулі на площі Таксім і в районі Бешикташ. Однак після перших п'яти напружених днів загострення пристрастей пішло на спад. Глава МВС Муаммер Гюлер заявив, що поліція не стане вдаватися до сили, якщо стосовно правоохоронців не буде застосовуватися насильство. !zn

Читайте також:

У "Батьківщині" вважають, що Україна може збунтуватися, як Туреччина

МЗС України радить туристам на час забути про відпочинок в Туреччині

Бунт у Стамбулі: Демонстранти будують барикади, в мечеті звозять поранених (ФОТО, ВІДЕО)