Число загиблих в результаті вибухів в Китаї досягло 114 осіб

17 серпня 10:52

Зниклими безвісти вважаються 70 чоловік.

 

Кількість жертв в результаті вибухів на складі з небезпечними речовинами в Китаї, які відбулися 12 серпня в портовому місті Тяньцзінь, збільшилося до 114 осіб, повідомляє Сіньхуа.

На даний момент вдалося впізнати 54 людини, в тому числі 16 пожежних, 23 працівника протипожежної охорони тяньцзінського порту, п'ятеро поліцейських і 10 інших осіб. Ідентифікація інших загиблих триває.

У лікарнях перебувають 698 осіб. Стан 20 з них оцінюється як критичний і 37 – тяжкий. Також зниклими безвісти вважаються ще 70 чоловік.

Читайте також: В Тяньцзіні нові вибухи, поліція підтвердила наявність ціаніду натрію

Нагадаємо, в Китаї 12 серпня о 23:30 за місцевим часом (16:30 GMT) відбулося два великих вибухи з різницею приблизно в 30 секунд. За даними Китайського сейсмічного агентства, потужність першого вибуху дорівнювала 3 тоннам в тротиловому еквіваленті, другого – 21 тонні

Причиною вибуху могла стати детонація контейнерів з вибуховими речовинами і цистерн з пальним у вантажному терміналі міського порту. При цьому офіційної інформації на цей рахунок поки немає. На опублікованих в інтернет відеозаписах видно, що вибух супроводжувався яскравим спалахом, а вогняний стовп зметнувся на десятки метрів.

Greenpeace попереджає про можливу хімічну загрозу для населення пятнадцатимиллионного китайського порту Тянцзінь, що виникла в результаті вибухів і пожежі на портових складах. За даними організації, на місці події були виявлені сліди ціаніду натрію, толуолдиизоцианата, карбіду кальцію, а також інших небезпечних для здоров'я хімікатів.