Через затриманого Пучдемона півсотні людей отримали поранення під час протесту

26 березня 05:30

Тисячі людей вийшли на протест вимагати свободу колишньому президентові Жереналітету Каталонії.

 

Після затримання в Німеччині колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона тисячі його прихильників у Іспанії вийшли на демонстрацію, яка переросла в сутички з поліцією. Внаслідок зіткнень постраждали 53 людини, серед яких і чотири правоохоронці, повідомляє УНН з посиланням на іспанські ЗМІ.

"Влада каже, що троє були арештовані і 46 осіб отримали поранення в результаті зіткнень з поліцією в Барселоні в Іспанії, у зв'язку з протестами проти затримання колишнього президента Карлеса Пучдемона", - йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, троє заарештованих намагалися прорватися в кабінет представника іспанського уряду Каталонії в Барселоні.

Тисячі людей вийшли на вулиці міста з прапорами та плакатами, висловлюючи "громадянську непокору" та викрикуючи гасла "Свободу політичним в'язням!"

Повідомляється також про сімох постраждалих в інших регіонах країни.

Нагадаємо, у неділю, 25 березня, стало відомо про затримання екс-голови паралменту Каталонії Карлеса Пучдемона, коли він через Данію намагався потрапити в Бельгію.

Напередодні Верховний суд Іспанії розпочав провадження проти колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона і ще 12 політиків. Також суд видав ордер на арешт шістьох "сепаратистів", серед яких і екс-голова парламенту Каталонії.

Крім того, суд дозволив взяти під варту нового кандидата на посаду голови каталонського уряду Жорді Турулла, якому загрожує до 30 років позбавлення волі, і ще чотирьох каталонських політиків.

Каталонських політиків обвинувачують в організації референдуму про незалежність регіону від Іспанії, незважаючи на заборону Мадрида та "значну небезпеку насильницьких інцидентів".

Після невдалої спроби створити незалежну каталонську державу екс-голова уряду Карлес Пучдемон виїхав за межі країни, а організатори жовтневого референдуму про відокремлення Каталонії від Іспанії перебувають під слідством.