Через санкції економіка Росії втратила 6% ВВП - Bloomberg

16 листопада 22:28

Експерти сумніваються, що Росії вдасться досягти 3% зростання економіки до 2021 року.

 

Європейські санкції вплинули на скорочення обсягів економіки Росії, які зменшилися на 6%. Про це йдеться в дослідженні Bloomberg Economics.

За даними аналітиків видання, ВВП в Росії сьогодні на 10% менше, ніж прогнозувалося в 2013 році. На падіння ВВП вплинули ціни на нафту, введення в країні інфляційного таргетування та розпродаж на ринках, що розвиваються.

"Частина розриву між прогнозами і фактичними показниками, ймовірно, є результатом стійкого ефекту санкцій, вже введених і потенційних, протягом останніх п'яти років", - повідомив аналітик Bloomberg Economics Скотт Джонсон.

У зв'язку з цим, експерт сумнівається, що Росії вдасться досягти 3% зростання економіки до 2021 року.

"Таке зростання можливе, але його темп не буде стійким без різкого підвищення продуктивності в економіці", - зазначив Джонсон.

Раніше аналітики Bloomberg прогнозували зростання економіки Росії в 2018 році на 1,5% ВВП.

Раніше повідомлялося, що Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) погіршила прогноз зростання світової економіки. Оцінка зростання реального ВВП в 2018 році погіршена до 3,8% з 3,9%, в 2019 році очікується зростання на 3,9%. Про це йдеться в доповіді організації. За підсумками минулого року глобальна економіка зросла на 3,7%.