Через присутність РФ ситуація в Сирії ускладнюється - МЗС Британії

19 вересня 19:38

Напередодні Пентагон підтвердив наявність солдатів і нової бази Росії в Сирії.

 

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія ускладнює ситуацію в Сирії своєю присутністю, передають РИА Новости.

Таку заяву Хаммонд зробив після переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі в Лондоні.

"Через російську присутність ситуація в Сирії стає більш складною", - сказав Хаммонд журналістам.

Читайте також: Нетаньяху обговорить з Путіним шляхи запобігання військового зіткнення Ізраїлю та РФ у Сирії – Ъ

Раніше повідомлялося, що на одному з аеродромів Сирії розміщені чотири винищувачі РФ. Це перший випадок виявлення російської бойової авіації в цій країні.

Напередодні Пентагон підтвердив наявність солдатів і нової бази Росії в Сирії. При цьому, за його словами, російські сили розгортають базу для подальших військових операцій".

Раніше у Кремлі заявили, що РФ не виключає відправку військ до Сирії, якщо буде звернення Дамаска.

Росія активізувала військову підтримку Сирії з серпня 2015 року, повідомляли ЗМІ, зокрема, збільшила кількість поставок повітряними і морськими шляхами військової допомоги для підтримки режиму Башара Асада.

За інформацією видання Newsweek, допомога Асаду не обмежувалася такими поставками, а Росія воює в Сирії на боці армії Асада. Джерела видання повідомили, що РФ розгорнула дві військові бази в Сирії: одну на узбережжі, а друга – всередині країни.

Після інформаційного шуму і занепокоєння, вираженого приводу российскиой техніки та військових у Сирії, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю і тренуванням військових, проте зазначив, що говорити про російську участь у військових операціях в Сирії передчасно. Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму і на Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?