Charlie Hebdo отримав погрози після карикатури на ісламського вченого

07 листопада 01:55

Героя карикатури раніше звинуватили в згвалтуванні.

 

Французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo заявив про отримання нових смертельних погроз після публікації карикатури на ісламського вченого Таріка Рамадана, якого звинувачують у зґвалтуванні.

Журнал помістив на обкладинці провокаційне зображення Рамадану з ерекцією, додавши напис: "Я шостий стовп ісламу" (п'ять стовпів ісламу - основні приписи шаріату, що утворюють основу ісламу), повідомляє The Local.

Наголошується, що Тарік Рамадан - швейцарський академік, професор Оксфорда і консервативний ісламський інтелектуал, який живе у Франції. Нещодавно дві жінки звинуватили його в зґвалтуванні.

55-річний Рамадан категорично відкинув звинувачення і заявив, що це "кампанія брехні, розпочата його супротивниками".

Редактор Charlie Hebdo Лоран Соріс заявив, що листи з погрозами і ненавистю "ніколи не припинялися" з часів нападу терористів на редакцію журналу в січні 2015 року, в результаті якого загинули 12 осіб.

"Іноді відбувається значне збільшення загроз, коли ми отримуємо прямі загрози смерті в соціальних мережах - так було і цього разу", - сказав Соріс.

Раніше повідомлялося, що мер потерпілого від лавини італійського міста Фариндолы Иларио Лачетта оголосив, що розпорядився підготувати позов проти самого журналу Charlie Hebdo і авторів карикатури про лавині.

Журнал розмістив карикатуру, на якій лавина зображена в образі смерті на лижах з двома косами. Підпис до картинки говорить: "Італія. Сніг іде. Але не для всіх".