Британський уряд готується до "жорсткого" Brexit — виходу країни з ЄС без будь-якої угоди — експерт

11 серпня 07:41

На початок вересня британський прем'єр-міністр Тереза Мей готує екстрене засідання свого кабінету, щоб оцінити готовність країни до такого варіанту розриву відносин з ЄС.

 

Британський уряд розпочав практичну підготовку до "жорсткого" варіанту Brexit - виходу країни з Європейського Союзу без будь-якої угоди, повідомляють джерела в Лондоні після заяви міністра зовнішньої торгівлі Великобританії Ліама Фокса в інтерв'ю The Sunday Times 4 серпня ц. р. Він оцінив можливість такого варіанту розвитку подій як 60 до 40.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олексій Коваль. За його словами, з'явилася інформація, що на початок вересня британський прем'єр-міністр Тереза Мей готує екстрене засідання свого кабінету, щоб оцінити готовність країни до такого варіанту розриву відносин з ЄС.

"Ще одним свідченням цього став лист Мей, розісланий в минулу середу членам Консервативної партії, де вона стверджує, що переговори з Brexit зайшли в глухий кут, і пропозиції, зроблені Лондону з боку Брюсселя, "не прийнятні для неї і Сполученого Королівства", - зазначає експерт. - У свою чергу, переговорники від Єврокомісії дали зрозуміти, що не сприймають ідеї, які в якості компромісу і "м'якого" варіанту Brexit висуває Лондон".

Детальніше про проблеми з виходом Великобританії з ЄС читайте в матеріалі Олексія Коваля "Brexit: гра ва-банк" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".