Британський парламент проведе третє голосування з питання Brexit

29 березня 01:20

Депутати будуть голосувати 29 березня - у той самий день, коли Британія мала б покинути Євросоюз.

 

Палата громад парламенту Великої Британії проведе нове, вже третє за рахунком голосування з питання процесу виходу країни зі складу Європейського союзу - Brexit, повідомляється 28 березня у Twitter британського парламенту.

"Палата громад завтра проведе засідання, щоб розглянути пропозицію уряду, пов'язану з угодою про вихід з Європейського союзу", - йдеться у повідомленні.

Депутати будуть обговорювати пропозицію 29 березня - у той самий день, коли Британія мала б покинути Євросоюз. Їм належить розглянути угоду про відкликання ірландського "бэкстопа", законопроект про розлучення і права громадян, повідомляє BBC.

Тереза Мей запропонувала парламенту розглянути лише найбільш короткострокові ініціативи, залишивши довгострокову частину на потім, проте не факт, що ці угоди будуть прийняті, зазначає видання - так, лейбористи та юніон-демократи вже пообіцяли голосувати проти цих відокремлених від основної угоди ініціатив.

Парламент вже двічі відмовився схвалити проект угоди по Brexit, запропонований Терезою Мей. При цьому виходити з ЄС без угоди з Брюсселем британський парламент також відмовився, як і від альтернативних варіантів процесу.

Детальніше про проблеми виходу Великої Британії з ЄС та можливі їх рішення читайте в матеріалі Віктора Константинова "Останній шанс Терези Мей?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".