Британська військова авіація буде патрулювати Чорне море

28 жовтня 05:03

Допомагати НАТО в Чорноморському регіоні будуть Україна та Грузія.

 

Військово-повітряні сили Великобританії будуть патрулювати Чорне море. Ці дії передбачаються у рамках розширення військової присутності НАТО в регіоні. Нагадаємо, додаткові сили вирішено розмістити в Румунії.

"Літаки і вертольоти королівських ВПС не будуть стояти на аеродромах, а постійно будуть літати і стежити за діями російських військових і переміщенням суден у Чорному морі. Допомагати їм крім країн НАТО також будуть Україна та Грузія", - сказано в повідомленні ТСН.

Як повідомлялося, Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США погодилися розмістити свої війська в чорноморському регіоні, щоб зміцнити там присутність НАТО.

"Ми стурбовані поведінкою Росії", - заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг. Країни НАТО, за його словами, обговорили військову активність недалеко від кордонів альянсу - в тому числі військові навчання в Південному військовому окрузі Росії та розміщення ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінграді. Проте генсек НАТО сподівається, що суперечності вдасться вирішити за допомогою діалогу.

Раніше повідомлялось, що глави оборонних відомств країн-членів Північноатлантичного альянсу обговорили зростаючу військову активність РФ на східних кордонів НАТО на саміті в Брюсселі.

Нагадаємо, що на саміті НАТО у Варшаві в липні 2016 року було прийнято рішення розмістити чотири батальйони в Польщі, Литві, Латвії та Естонії в 2017 році.