Британська поліція виявила ємність зі слідами "Новачка"

13 липня 20:24

При обшуку будинку потерпілого від "Новачка" була виявлена пляшка з речовиною.

 

Британська антитерористична поліція заявила у п'ятницю, 13 липня, про те, що було виявлене джерело нервово-паралітичної речовини, від контакту з якою 30 червня отруїлись двоє жителів міста Еймсбері.

"Під час обшуків помешкання Чарлі Роулі у Еймсбері ( одного з потерпілих - ред.) була знайдена пляшка. Вчені підтвердили, що речовина, яка в ній міститься, - Новачок", - заявили в поліції.

"Це, безумовно, значний та позитивний результат. Тим не менш, ми не можемо гарантувати, що більше немає залишків речовини", - сказав помічник комісара Нейл Басу, глава британської контртерористичної поліції, передає Reuters.

За його словами, після вилучення доказів були проведені дослідження, щоб встановити, чи речовина з пляшки та сама, якою отруїлися в березні цього року Сергій і Юлія Скрипалі. Слідчим ще належить встановити, звідки пляшка потрапила в будинок до потерпілого Роулі.

Нагадаємо, пара британців - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - 30 червня отруїлася у Еймсбері. Після декількох днів перебування в лікарні Солсбері 44-річна Стерджесс померла. Стан другого потерпілого залишається тяжким. Поліція Скотленд-Ярду звинуватила Росію в загибелі своєї громадянки від "Новачка".