Британія випустила банківську карту з чистого золота

19 жовтня 02:36

Випуск такої карти розрахований на клієнтів, "цінують предмети розкоші"

 

Королівський монетний двір Британії випустив нову карту - золоту. Вона розрахована на людей, які люблять оточувати себе дорогими речами і аксесуарами.

У Британії випустили першу банківську картку з 18-каратного золота. Банківський продукт розроблений спільно з американською корпорацією Mastercard і технологічною компанією Accomplish Financial.

Як розповів виконавчий директор Королівського монетного двору Енн Джессоп, випуск такої карти розрахований на клієнтів, "які цінують предмети розкоші". Придбати карту може будь-хто, обійдеться вона в 18,25 тисяч фунтів стерлінгів (близько $ 23 000).

Ім'я власника дорогоцінного "пластику" буде вигравірувано золотими літерами, а якщо виникне бажання розробити карту з індивідуальним дизайном, то доведеться доплатити за встановленим курсом.

Проте, ціна нікого не бентежить і за словами Енн Джессоп, попит є, він "пов'язаний зі зростаючим бажанням споживачів мати унікальні і розкішні платіжні засоби".

Бонусом для власників карти стане відсутність комісії за операції з поточного рахунку і обміну валют, а також безкоштовні послуги консьєржа під час подорожей.

Крім того, карта "сертифікована в рамках ланцюжка поставок Ради з відповідального ведення справ в ювелірній галузі".

Глава Apple Тім Кук в липні заявив про те, що компанія запустить власну банківську карту вже в наступному місяці. Разом з тим, точна дата запуску Apple Card поки не називається, повідомляє CNET.

Кук зазначив, що під час бета-тестування кредиткою Apple користувалися тисячі співробітників компанії. При створенні кредитки компанія об'єднала зусилля з банком Goldman Sachs і Mastercard. Карта буде доступна як у вигляді електронного гаманця, так і у вигляді фізичного носія. Користувачі також зможуть отримати кешбек при використанні.

Коли карта буде доступна для користувачів поза межами США і чи буде взагалі, в Apple не уточнюють.