Борис Джонсон має намір боротися за пост прем'єра Британії

16 травня 16:52

Раніше Мей оголосила про те, що достроково покине свій пост після того, як Палата громад проголосує за угоду щодо Brexit.

 

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон повідомив про плани боротися за посаду прем'єр-міністра країни після того, як цей пост покине Тереза Мей, передає британське видання Express.

"Звичайно, я збираюся це зробити", - сказав Джонсон, виступаючи на бізнес-конференції в Манчестері.

Раніше повідомлялося, що Мей збирається покинути свій пост, не чекаючи наступних парламентських виборів. Передбачається, що вона піде на такий крок після досягнення домовленостей щодо Brexit.

Увечері 14 травня на Даунінг-стріт оголосили, що четверте голосування за угодою з Брюсселем щодо Brexit відбудеться в перший тиждень червня, який починається з 3 червня. На цьому ж тижні очікується державний візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії.

Велика Британія не встигла покинути ЄС у встановлені раніше строки, тобто 29 березня. Уряд двічі узгоджував з Брюсселем відтермінування Brexit - спочатку до 12 квітня, потім - до 31 жовтня.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".