Борис Джонсон лідирує в гонці майбутніх прем'єр-міністрів Британії

19 червня 00:38

Екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб вибув з конкурсу.

 

Колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон обійшов у другому турі виборів голови Консервативної партії екс-міністра з питань Brexit Домініка Раабе. Про це повідомляє BBC.

У другому турі в голосуванні брали участь депутати-торі з Палати громад. Джонсон набрав 126 голосів, обійшовши ще одного свого суперника - екс-міністра закордонних справ Джеремі Ханта.

Також в наступний етап виборів вийшли міністр внутрішніх справ Саджида Джавід, міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув.

Наступні раунди виборів відбудуться 19 та 20 червня. Переможець, якого будуть вибирати серед двох претендентів, очолить уряд Великобританії.

Великобританія не встигла покинути ЄС у встановлені раніше строки, тобто 29 березня. Уряд двічі узгоджував з Брюсселем відстрочку Brexit - спочатку до 12 квітня, потім - до 31 жовтня.

Детальніше про процес виходу Великобританії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".