Бізнес-партнери Джуліані постануть перед судом в жовтні

04 лютого 23:33

Парнас і Фруман можуть дати нові свідчення проти Трампа за місяць до президентських виборів в США.

 

За місяць до виборів президента США, 5 жовтня стартує судовий процес над бізнес-партнерами адвоката Трампа Руді Джуліані - Левом Парнасом та Ігорем Фруманом, які мають у своєму розпорядженні докази того, що президент США чинив тиск на українського президента Володимира Зеленського. Про це повідомив суддя в Нью-Йорку, передає Голос Америки.

"Ми з великим нетерпінням чекаємо наш день в суді", - сказав адвокат Парнаса Джозеф Бонді. Сам Лев Парнас додав: "Люди хотіли свідків, але вони їх не отримали. Однак я не думаю, що це кінець. Я думаю, правда вийде назовні".

Раніше Парнас хотів домогтися права свідчити в Сенаті під час суду у справі імпічменту, однак більшість сенаторів проголосували за суд без свідків. Тому нові свідоцтва про можливий тиск з боку Трампа на Україну можуть з'явитися за місяць до фінального голосування на президентських виборах.

Бізнесменів українського походження Парнаса і Фрумана звинувачують у корупційних схемах у Сполучених Штатах, зокрема, в порушенні правил фінансування політичних кампаній, до яких вони мали відношення.

Зазначимо, фінальне голосування у справі про імпічмент Трампа відбудеться 5 лютого.

16 січня в Сенаті стартував судовий розгляд у рамках процедури імпічменту.

З 13 по 21 листопада в Конгресі проходили відкриті слухання. Показання дали тимчасовий повірений у питаннях США в Україні Вільям Тейлор та заступник помічника держсекретаря Джордж Кент, екс-посол США в Україні Марі Йованович, співробітники РНБ Олександр Віндман і Тім Моррісон, помічниця віце-президента Майка Пенса Дженніфер Вільямс, колишній спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер глава представництва США в ЄС Гордон Сондленд та інші свідки.

За підсумками слухань Трампу пред'явили звинувачення у зловживанні владою і перешкоджанні роботи Конгресу.

Перед цим протягом місяця члени трьох комітетів нижньої палати Конгресу проводили розслідування щодо Дональда Трампа, підставою для якого стала скарга анонімного представника розвідувального співтовариства. Інформатор запідозрив Трампа у використанні свого становища для втручання в президентські вибори 2020 року. У скарзі сказано, що президент США тиснув на президента України, наполягаючи на розслідуванні щодо Джо Байдена, ймовірного кандидата в президенти від Демократичної партії, і його сина Хантера.

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Хари "Імпічмент Трампа: фінішна пряма".