Біля берегів Японії зіткнулися два літаки Корпусу морської піхоти США

06 грудня 01:20

За офіційними даними, винищувач F/A-18 і літаючий танкер KC-130 здійснювали тренувальний польот.

 

Біля берегів Японії розбилися відразу два американських військових літака, що належать Корпусу морської піхоти, на борту яких перебували в загальній складності сім осіб, пише інформаційне агенство Reuters.

Інцидент стався з винищувачем-бомбардувальником F/A-18 Hornet та літаком-заправником KC-130 у ході тренувального польоту - імовірно, літаки зіткнулися під час виконання маневру.

Доля членів екіпажів поки невідома. Йде пошуково-рятувальна операція.

Інші подробиці події не повідомляються.

F/A-18 "Hornet" - американський палубний винищувач-бомбардувальник і штурмовик, розроблений у 1970-х роках, є основним бойовим літаком ВМС США. Стоїть на озброєнні ряду країн Європи та Азії, застосовувався у численних воєнних операціях, у тому числі в Лівії, Іраку, Югославії.

Lockheed Martin KC-130 - модифікація транспортного літака C-130 Hercules, яка створена спеціально, як літаючий танкер-заправник. На сьогодні експлуатується в основному Корпусом морської піхоти США.

Нагадаємо, що 16 жовтня у Вінницькій області під час виконання навчально-бойового польоту розбився літак Су-27. Згодом стало відомо про те, що обидва пілоти загинули. На борту перебували пілот 1 класу, заступник голови повітряного командування "Схід" полковник Іван Петренко та пілот бойової ескадрильї Національної гвардії штату Каліфорнія, США, підполковник Сет Нерінг.

За фактом аварії військовою прокуратурою Вінницького гарнізону розпочато розслідування за статтею 416 Кримінального кодексу - порушення правил польотів або підготовки до них.

Детальніше про смертельну авіакатастрофу читайте у матеріалі DT.UA "Катастрофа Су-27 на Вінничині: що відомо".