Більшість американців вважають справу сина Байдена в Україні "недоречною" — ЗМІ

14 лютого 15:30

Американські виборці згодні з тим, що у Байденів був певний конфлікт інтересів.

 

Більшість виборців вважають, для сина Джо Байдена було недоречним працювати в українській газовій компанії, поки його батько очолював зовнішньополітичні ініціативи США в країні, передає видання Politico з посиланням на власне опитування.

Справа Байдена в Україні в кінцевому рахунку призвела до імпічменту президента Дональда Трампа за його тиск на Україну щодо розслідування заявок. Минулого тижня американські виборці були розділені (47% на 47%) щодо того, чи доречно Сенату звільнити Трампа, показує опитування.

Однак, 52% виборців вважають, що синові Байдена, Хантеру Байдену, було недоцільно приймати роботу на фірмі Burisma, приблизно стільки ж вважають, що це є міжнародним скандалом. Тим не менше, ​​40% людей відповіли, що "справа Байдена" не змінить їхнього голосу на виборах.

Як і у питаннях про Трампа, існує певна партійна розбіжність, коли справа стосується Байдена. Республіканці та консерватори більш схильні бачити скандал, недостовірність та конфлікт інтересів, ніж демократи та ліберали.

Немає жодних доказів, які свідчать про те, що Хантер Байден або Джо Байден порушували будь-які закони, коли політик обіймав посаду віце-президента, а його сина у 2014 році взяли на роботу в Burisma.

Джо Байден заявив, що обговорення роботи його сину є лише "відволіканням" від поведінки Трампа.У показаннях під час процедури імпічменту проти Трампа урядовці засвідчили, що Джо Байден діяв відповідно до міжнародної спільноти, коли він керував політикою США.Однак чиновники також засвідчили, що їм було неприємно щодо виникнення конфлікту інтересів, коли Хантер Байден працював у Burisma, поки його батько був задіяний в українських справах від імені уряду США.

Опитування показує, що 54% американських виборців бачать певний тип конфлікту інтересів у справі Байден-Україна, і лише 16% сказали, що ніякого конфлікту не було.

Раніше, американські ЗМІ повідомляли, що Байден захищає бізнес-відносини свого сина в Україні. Ексгенпрокурор України Віктор Шокін продовжує стверджувати, що його звільнили з посади під тиском Джо Байдена, який погрожував заблокувати один млрд американської допомоги Україні. Нелюбов Байдена до Шокіна, за словами адвоката Трампа Руді Джуліані, була нібито пов'язана з наміром генпрокурора розслідувати корупцію віцепрезидента США. В Україні це твердження неодноразово спростовували.