Білорусь налаштована спростити візовий режим з ЄС

03 березня 14:47

Також в МЗС Білорусі відзначили, що готові до парафування нових договорів між ЄС і Білоруссю на травневому саміті Східного партнерства у Ризі.

 

У МЗС Білорусі повідомили, що розраховують парафувати домовленості про спрощення візового режиму з ЄС про реадмісію на саміті Східного партнерства у Ризі (21-22 травня).

"Не виключаю, що нам вдасться до Ризького саміту (Східного партнерства) вийти на парафування цих важливих документів", - заявила заступник міністра закордонних справ республіки Олена Купчина, передає ТАСС.

За її словами, для цього необхідно досягнення істотного прогресу в рамках консультацій між Білоруссю і Євросоюзом з питань спрощення візового режиму з ЄС 10-11 березня в Мінську.

"На них мова піде про дві угоди - про полегшення візового режиму з ЄС про реадмісію", - додала дипломат.

Читайте також: Скасування візового режиму з ЄС: можливості й ризики для України. Чому до наслідків потрібно готуватися вже зараз

Раніше МЗС Латвії висловив думку, що Білорусь зближується з Євросоюзом. У той же час, сам президент Білорусі Олександр Лукашенко досить обережний у заявах щодо зближення між Заходом і Білоруссю. Наприклад, він особисто заявляв, що не заграє з Заходом і "не дуже-то" довіряє ЄС і США.