Берні Сандерс знову боротиметься за пост президента США

19 лютого 14:35

На минулих виборах політик конкурував з Хілларі Клінтон за право висуватися кандидатом від демократів.

 

Сенатор-демократ Берні Сандерс заявив про намір знову боротися за посаду президента США на майбутніх виборах 2020 року. Про це йдеться в Twitter політика. У 2016 році Сандерс конкурував з Хілларі Клінтон за право висуватися від Демократичної партії, однак поступився їй. Клінтон, у свою чергу, програла гонку республіканцеві Дональду Трампу.

"Я балотуюся на посаду президента з двох причин", - повідомив Сандерс в ефірі громадського радіо Вермонта.

"Я вважаю, що нинішній мешканець Білого дому - ганьба нашої країни. Я думаю, що він патологічний брехун ... Я також думаю, що він расист, сексист, гомофоб, ксенофоб, людина, що набирає дешеві політичні очки, намагаючись отримати їх за рахунок меншин", - сказав сенатор.

Політик заявив, що "настав час завершити революцію і реалізувати бачення, за яке ми боролися".

Під час президентських виборів у США Сандерсу буде вже 79 років.

На початку лютого сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер оголосив про те, що він братиме участь в праймеріз на висунення в президенти США від Демократичної партії, щоб кинути виклик главі Білого дому Дональду Трампу в 2020 році. Букер став восьмим представником демократів, який оголосив про участь у гонці. До нього це зробили в тому числі сенатори Елізабет Уоррен з Массачусетсу, Камала Харріс з Каліфорнії, а також Хуліан Кастро, мер техаського Сан-Антоніо.