Берегова охорона Італії врятувала понад 700 біженців

26 грудня 06:10

За останній тиждень в Італію прибули понад 2000 мігрантів.

 

У п'ятницю, 25 грудня, берегова охорона Італії врятувала в Середземному морі 751 біженця. Повідомляється, що люди були врятовані в шести окремих операціях.

Всього з початку поточного тижня в Італії зафіксували прибуття понад 2000 мігрантів з Туреччини і Північної Африки, передає агентство dpa.

За цей же період берегова охорона Греції нарахувала близько 12000 біженців, які прибули в грецький порт Пірей з Туреччини через острова Лесбос, Хіос і Самос. Близько 1700 з них потрапили в місто в ніч з 24 на 25 грудня.

Читайте також: Німеччина почала активно депортувати біженців – Spiegel

У листопаді в ООН повідомляли, що кількість прибулих в Європу по Середземному морю мігрантів перевищило 750 тисяч. А згідно з прогнозом Євросоюзу, ще три мільйони мігрантів прибудуть в Європу до кінця наступного року.

Проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для ZN.UAОлексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля Європу захльостує вал нелегальної міграції для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".