Бельгія прийме на лікування шість поранених українських воїнів - глава МЗС Дідьє Рейндерс

08 лютого 00:36

Поранені українські воїни проходять лікування в понад 20 країнах світу, включаючи Бельгію.

 

Глава бельгійського МЗС Дідьє Рейндерс заявив про те, що Бельгія прийме на лікування українських воїнів, які отримали поранення в бою. "Після успіху подібного співробітництва в 2018 році, коли у Бельгії проходили лікування 5 важко поранених солдатів з України, я вирішив продовжити проект співпраці в області медицини в 2019 році з нашими українськими колегами і запросити 6 поранених в бою українських військових", - написав Дідьє у своєму Twitter.

в 2018 році Бельгія вперше взяла лікування українських військових, що отримали поранення і травми в ході бойових дій в Донбасі. Робота над тим, щоб Бельгія прийняла поранених українських військових, почалася ще в 2014 році. Однак відповідне рішення було прийнято тільки в 2017 році. Після цього у грудні група бельгійських військових лікарів відвідала Україну, де відібрала п'ятьох військовослужбовців.

В Україні працюють 30 госпіталів ветеранів війни, в яких можуть пройти реабілітацію учасники АТО. Завдяки цьому медичну та реабілітаційну допомогу щорічно можуть отримувати близько 150 тисяч українських захисників. В даний час допомогу отримали понад 30 тисяч учасників бойових дій.

Також у країні функціонують п'ять центрів медичної реабілітації та санаторіїв Міноборони з загальним ліжковим фондом у 1650 ліжок.