Байден зберігає своє лідерство серед демократів – опитування

19 грудня 17:23

За ним йде Берні Сандерс.

 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден продовжує лідирувати в гонці за висунення серед Демократичної партії, показує нове спільне опитування Wall Street Journal і NBC News і дослідження CNN.

Нове опитування WSJ/ABC показує, що Байден лідирує серед прихильників демократів на національному рівні 28%, потім йдуть сенатор Берні Сандерс з 21%, сенаторка Елізабет Уоррен з 18%, Піт Буттіджич зайняв четверте місце в рейтингу з 9%.

Емі Клобучар підтримують 5%, а Майкла Блумберга – 4%.

Нове опитування CNN показує, що Байден лідирує з 26%. За ним слідують Сандерс з 20%, Уоррен з 16%, Буттіджич з 8% і Блумберг з 5%.

Раніше повідомлялося, що республіканець Дональд Трамп на загальнонаціональному рівні випереджає всіх ключових кандидатів від конкуруючої Демократичної партії США перед виборами президента країни, які намічені на наступний рік.

Президентські вибори в США 2020 року заплановано на 3 листопада. У них може бути обраний 46-й президент США (у випадку, якщо Дональд Трамп не буде обраний на другий термін). Згідно з Другою статтей Конституції США, для обрання президентом Сполучених Штатів Америки особа повинна бути громадянином США за народженням, не молодше 35 років, які прожили на території країни не менше 14 років.

Найчастіше кандидати висуваються від однієї з політичних партій США в ході праймеріз - інститут первинних президентських виборів, за результатами яких спрямовуються делегати на загальнонаціональну партійну конвенцію, де має бути визначений єдиний партійний кандидат у президенти.